Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του FEE στην Κέρκυρα

Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, στις 15 και 16 Οκτωβρίου, η φθινοπωρινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του FEE (Foundation for Environmental Education), διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στο οποίο συμμετέχουν 70 οργανώσεις από 59 χώρες όλου του κόσμου. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), παλαιότερη περιβαλλοντική ΜΚΟ πανελλήνιας εμβέλειας (1951), αντιπροσωπεύει το FEE στην Ελλάδα και εκπροσωπήθηκε ως χώρα υποδοχής.

Το FEE είναι ο διεθνής συντονιστής τριών δικτύων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (‘Eco-Schools’, ‘Young Reporters for the Environment’ και ‘Learning About Forests’), καθώς και των γνωστών προγραμμάτων οικολογικής διαχείρισης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ‘Γαλάζιες Σημαίες’ και Green Key. Στα δίκτυα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του FEE δραστηριοποιούνται παγκοσμίως περί τα 10 εκατομμύρια μαθητών, με αντίστοιχο αριθμό εθελοντών εκπαιδευτικών, προάγοντας αποτελεσματικά την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και κατ’ επέκταση του κοινού στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Η ΕΕΠΦ συντονίζει με επιτυχία στην Ελλάδα και τα πέντε δίκτυα και προγράμματα του FEE.

Η συνεδρίαση της Κέρκυρας έγινε με πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, χάρις στην ευγενική προσφορά φιλοξενίας εκ μέρους του ξενοδοχείου Kontokali Bay Resort & Spa. Οι σύνεδροι εξέφρασαν την έντονη ικανοποίησή τους από το επίπεδο της οργάνωσης εκ μέρους της ΕΕΠΦ και της άψογης εξυπηρέτησης εκ μέρους του ξενοδοχείου. Η συνεδρίαση της Κέρκυρας θα τύχει διεθνούς προβολής από το FEE, στην ιστοσελίδα του(www.fee-international.org) και σε κάθε σχετική αναφορά.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η αποδοχή δύο νέων χωρών ως τακτικών μελών του FEE (Ιαπωνία, Τζαμάϊκα) ενώ παρέμειναν υπό εξέταση άλλες περιπτώσεις. Αποφασίστηκε εξάλλου να ενθαρρυνθούν προσπάθειες εκ μέρους των μελών για περιοδικές τοπικές συναντήσεις, όπως λ.χ. των εκπροσώπων χωρών-μελών της Μεσογείου, για την από κοινού εξέταση προτάσεων βελτίωσης της αποδοτικότητας των προγραμμάτων που συντονίζουν. Η ΕΕΠΦ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις συναντήσεις λόγω της εμπειρίας πολλών χρόνων πετυχημένης εφαρμογής των προγραμμάτων του FEE, αλλά και να τις υποδεχθεί, αρκεί να υπάρξει η αναγκαία οικονομική υποστήριξη.

Γραμματεία Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης

Τηλ. 210 322 49 44, info@eepf.gr